Top

Soorten lenzenvloeistof

Soorten Lenzenvloeistof

Voor het reinigen van lenzen is er keuze uit meerdere vloeistoffen. Vloeistoffen om te reinigen, bewaren, desinfecteren, etc. Elk type vloeistof heeft voordelen maar ook nadelen. Maar welke vloeistof is nou het beste om te kiezen voor jou lenzen?


Alles in één vloeistof

Deze vloeistof heeft een dubbele werking: zowel reinigen als ontsmetten. De meeste mensen kiezen voor deze vloeistof omdat hij makkelijk is in gebruik en goedkoper is in tegenstelling tot andere vloeistoffen. Deze vloeistof is het makkelijkst in gebruik en wordt vaak aanbevolen. Doordat deze vloeistof alles in één heeft hoeven er geen andere producten bijgekocht worden, waardoor het goedkoper is in gebruik. 
De alles in één lenzenvloeistof is verkrijgbaar in de webshop. 


Waterstofperoxide vloeistof

Waterstofperoxide vloeistof bevat in tegenstelling met alles in één vloeistof geen conserveermiddelen. Deze vloeistof is uitermate geschikt voor mensen met gevoelige ogen. Lenzenvloeistof met waterstofperoxide reinigt en desinfecteert. Sommige van deze vloeistoffen zetten tijdens het bewaren de waterstofperoxide om in een neutrale stof. Als dit niet het geval is zult u de waterstof houdende stof zelf van de lenzen af moeten spoelen met een neutraliserende vloeistof. 

Cleaner tabeltten


Deze tabletten zijn bedoeld om de contactlenzen schoon te maken. 

Zoutoplossingen


Deze vloeistoffen zijn pH-neutrale zoutoplossingen en zijn bedoeld voor het afspoelen en inzetten van contactlenzen. 


Ook zijn er verschillende oogdruppels verkrijgbaar die het draagcomfort van de lenzen vergroten.